انبارداری

اهمیت انبار

از آنجایی که قسمت عمده‌ای از منابع نقدی شرکت‌های تولیدی یا بازرگانی و… به مصرف سرمایه‌گذاری برای موجودی‌های مواد می‌رسد، اگر از روش‌های انبارداری مطمئن و منظمی استفاده نشود، زیان‌های جبران‌ناپذیری به‌بار خواهد‌ آمد. به‌عنوان مثال: نداشتن موجودی مواد به‌حد کافی، موجب وقفه‌های زیان‌آوری در تولید می‌شود و از طرفی، با خریدهای فوری برای جلوگیری از این وقفه‌ها نیز هزینه‌های تولید افزایش می‌یابد.

اگر موادْ بیش از حد مطلوب خریداری شده باشد، باعث رکود سرمایه و افزایش هزینه‌های انبارداری و نابابی مواد می‌شود. نقل‌و‌انتقال، جابه‌جایی، حفظ و حراست موجودی مواد به‌طور مطلوب صورت گیرد

هدف از ایجاد انبارها در بخش‌های خصوصی تأمین، نگهداری و در دسترس قرار دادن سریع وسایل مورد نیاز آن‌ها می‌باشد. به‌طوری که اگر مواد و لوازم مورد نیاز به‌موقع تهیه و در دسترس واحد مصرف‌کننده قرارداده نشود، در گردش کار و فعالیت‌های آن مؤسسه وقفه ایجاد می‌شود. ساختمان انبارها ترجیحاً باید نزدیک به محل تولید باشد تا انتقال مواد، مخصوصاً مواد سنگین و پُرحجم، به واحدهای تولیدی به‌آسانی صورت بگیرد و هزینۀ آن نیز به‌حداقل کاهش یابد. این موارد به‌جز شرکت‌های تولیدی در مورد شرکت‌های بازرگانی و… نیز صادق است.

 

اهمیت و مزایای انبارداری صحیح

  • با نظارت دقیق بر موجودی انبار، از افزایش بیش از اندازه و حدِ تعیین‌شدۀ کالاها در انبار جلوگیری و در نتیجه، از ضرر‌و‌زیان‌های ناشی از تغییر قیمت‌ها یا خرابی و فساد کالاها جلوگیری می‌شود؛
  • دریافت، استقرار، حفاظت و در دسترس قرار‌دادن کالاها در انبار به‌روش مطلوب و به‌آسانی انجام می‌پذیرد و نیازهای واحدها به‌موقع تأمین می‌شود؛
  • از سفارش‌های اضافی و تکراری جلوگیری می‌گردد؛
  • اطلاعات مورد نیاز مدیران در زمینۀ میزان موجودی‌ها و مصارف کالاها در هر زمان به‌نحو مناسب تهیه و باعث تسهیل شمارش می‌گردد؛
  • با خرید به‌مقدار صرفۀ اقتصادی، از راکد‌شدن سرمایه جلوگیری به‌عمل می‌آید. در نتیجه، نگهداری و حفاظت صحیح از کالاها، اتلاف ضایعات به حداقل می‌رسد.
  • عملیات شمارش، صورت‌برداری و در نهایتْ انبارگردانی از موجودی‌ها و همچنین ارزش موجودی جنس در پایان سال به‌سهولت انجام پذیر است.

 

روش انبارداری؛ روش‌های ثبت موجودی انبار در حسابداری

ثبت و قیمت‌گذاری موجودی انبار به روش‌های متفاوتی انجام می‌شود. 4 روش از مهم‌ترین روش‌های ارزیابی موجودی کالا که بیشتر حسابداران از آن استفاده می‌کنند به این ترتیب است:

  1. روش FIFO یا اولین صادره از اولین وارده: تعیین قیمت محصولات بر اساس اولین خریدها؛
  2. روش LIFO یا اولین صادره از آخرین وارده: تعیین قیمت محصولات بر اساس آخرین خریدها؛
  3. روش میانگین موزون: تعیین قیمت محصولات بر اساس میانگین قیمت خرید در هر دوره؛
  4. روش‌شناسایی ویژه: تعیین قیمت به‌صورت موردی برای هر کالا.

با پیشرفت تکنولوژی، نرم‌افزارهای بسیاری برای استفادۀ حسابداران انبار وجود دارد. بهترین نرم‌افزار برای حسابداری انبار، نرم‌افزاری است که موجودی و خروجی کالا را ثبت کند، ارزش ریالی آن را محاسبه کرده و متناسب با نیاز شرکت، موجودی کالا را با روش‌های مختلف ادواری یا دائمی ارزیابی کند.

 

آیا انبارداری نیاز به تخصص و دانش دارد؟

همان طور که توضیح دادیم، انبارداری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و چیدمان انبار‌دارای، استاندارهای خاصی می‌باشد که نیاز به علم و تخصص دارد. همین طور، قسمت عظیمی از انبار به واحد مالی ارتباط دارد که نیازمند به علم و دانش و تخصص بسیار بالایی می‌باشد.

ما در مجموعۀ حامی ارقام با تیم متخصص و هوشمند در این زمینه، شرایط را برای شما فعلان اقتصادی مهیا کرده تا به‌شیوه‌ای مطلوب و با تمامی استاندارد‌های بین‌الملی بتوانید بیشترین بهره‌وری را از انبار خود حاصل نمایید و گزارش‌های دقیق و بی‌نقصی دریافت نمایید.

حامی ارقام، حامی کسب‌و‌کار شما.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *