
امور ثبت شرکتها
هر آنچه باید درباره ثبت شرکت بدانید
در قوانين مرتبط با ثبت شركت تعريفي كلي از كلمه ي شركت را به طور معمول استفاده مي كنند و آن تعريف به شرح زير است:
شرکت به اجتماع دو یا چند نفر شریک، سهامدار و یا موسسس گفته می شود که برای رسیدن به اهدافی کوتاه مدت یا بلند مدت (معمولا تجاری) دور هم جمع شده و بر اساس نوع ثبت شرکتشان، اعضا و یا سهامداران، سود به دست آمده را طبق یک اساس نامه مدون بین خود تقسیم می کنند.
اما موسسه حامی ارقام تعاريف جزئي شركت را براي شما گرد آوري كرده است از جمله اينكه شركت از ريشه ي عربي لغت شرك گرفته مي شود به معناي شريك گرفتن در چيزي و يا كاري اما با توجه به اينكه بخش قابل توجهي از قوانين تجارت كشور از روي قوانين كشور فرانسه نوشته شده است واژه ي شركت از محتواي كمپاني در زبان فرانسه به معناي انجمني تشكيل شده براي تجارت گرفته شده است كه البته در ايران نيز شركت به معناي شريك شدن و همدستي در امور معمولا تجاري محسوب مي شود كه اين شركا بسيار قابل اعتماد براي يكديگر باشند زيرا كه شراكت در امور تجاري در مرحله ي نخست به اعتماد نياز دارد، لازم به ذكر است شركت هايي به جهت امور ديگر نيز تاسيس مي شوند كه الزاما تجارت محسوب نمي شود.
در ایران برای رسیدن به اهدافمان می توانیم از ۷ نوع ثبت شرکت استفاده کنیم. لكن با توجه به اينكه ثبت شرکت های سهامی خاص، سهامی عام، مسئولیت محدود و تصامنی بیشترین تعداد ثبت را به خود اختصاص داده اند، با دانستن اطلاعات این شرکت ها و آگاهي نسبت به جزئيات و مراحل ثبت شركت هاي مختلف بیشترین راه را برای رسیدن به هدف طی خواهيد کرد.
مراحل ثبت شرکت
براي ثبت شركت پس از آگاهي هاي اوليه بايد مراحلي را طي كرد در مرحله اول بايد مدارك لازم را جمع آوري كرد از جمله مدارك بسيار مهم براي شروع ثبت شركت مدارك هويتي محسوب مي شود.
مدارك هويتي:
- كپي شناسنامه
- كپي كارت ملي
- گواهي عدم سوء پيشينه كه از طريق كد ملي استعلام مي شود.
سپس با مراجعه به سایت اداره کل ثبت شرکت ها در سامانه ی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، ثبت نام كرده و فرم های مربوطه را پر کنید.
در ادامه باید نام شرکت را كه بسيار حائز اهميت مي باشد و بخشي را كامل به آن اختصاص خواهيم داد، در فرم نام و شخص حقوقی، به ترتیب اولویت ۵ نام را وارد کنید.
بعد از وارد كردن اسم و انجام اين پروسه به درستي باید مدت و موضوع فعالیت، نشانی و سرمایه شرکت را نيز وارد کنید.
كه البته موضوع فعاليت شركت نيز از مسائل بسيار مهمي است كه بايد شما قبل از اقدام به ثبت شركت زمينه ي كاري خود را مشخص كرده و به اين امر واقف باشيد كه آينده ي تجاري شما كاملا به اينكه چقدر زمينه و موضوع كاري خود را درست انتخاب كرده ايد و با آگاهي، دانش و تخصص پيش مي رويد بستگي دارد.
گام بعدی مشخص کردن سمت هاست كه بايد سمت ها در شركت مشخص شوند كه شامل:
- مدير عامل
- رئيس هيئت مديره
- نائب رئيس هيئت مديره
- عضو هيئت مديره
مشخص كردن نام شرکا و سهام هر یک از آنها.
همچنین اگر شرکت شعبه ای دارد باید مشخصات آن را هم مشخص کنید.
تمام اين مراحل را مي توانيد با كمك گرفتن از مشاورين مجرب و وكلاي زبده ي حامی ارقام در كم ترين زمان ممكن انجام دهيد و در آخر پس از تایید اطلاعات باید اساسنامه و شرکت نامه را در سایت بارگذاری کنید. اساسنامه و شرکت نامه پیش فرض هایی دارند که باید آنها را پر کنید و سپس تصویر برابر اصل شده آنها را در سایت بارگذاری نمایید.
نكته: در ثبت شركت اساسنامه از مهم ترين اسناد محسوب مي شود، در واقع همان قراردادي است كه يراي تمام مسائل شركت تعيين تكليف مي كند از جمله سهام شرايط سرمايه ها و مقدار تقسيم سود و زيان بين شركا وظايفي كه براي بازرسين مقرر شده و تمامي محدوده ي اختيارات در مجمع عمومي.
بعد از انجام این مراحل باید منتظر باشید تا اداره ثبت شرکت ها از شما مدارکتان را بخواهد، و شما مدارك را طبق ضوابط مربوطه به اداره ي ثبت شركت ارائه دهيد.
بعد از تایید مدارک شماره ثبتی به شما داده می شود و باید آگهی ثبت شرکت را در روزنامه رسمی كه مورد تاييد وزارت دادگستري و اداره ي ثبت شركت ها چاپ کنید، در این آگهی باید اطلاعاتی در مورد نام شرکت و نوع فعالیت و مدت و … آن را ذکر کنید. برای ثبت شرکت در تهران و ایران ابتدا باید هدف و موضوع فعالیت خود را مشخص کنید تا ببینید چه شرکتی مناسب کسب و کار شما می باشد.
انتخاب نام شرکت
براي ثبت شركت انتخاب نام در اولويت است بايد توجه داشته باشيد فقط يك نام عادي انتخاب نمي كنيد بلكه نامي را انتخاب مي كنيد كه قرار است معرف تجارت شما باشد، پس انرژي بسياري براي اين بخش از پروسه ي ثبت شركت نياز داريد و البته نام شرکت طبق قوانين بايد داراي شرايط خاصي باشد كه به شرح زير است:
- نام منخب شما بايد دارای ریشه فارسی باشد یعنی در فرهنگ لغات قابل قبول (دهخدا یا معین) موجود باشد.
- اين نام نبايد تکراری باشد و قبلا به ثبت رسیده باشد.
- به صورت حروف باشد، يعني نام مورد نظر بايد از حروف گرفته شود، مثلا اعداد و يا علائم نگارشي نمي تواند جزء اسامي محسوب شود.
- داراي سه سیلاب(كلمه) باشد .
- از اسامی خاص نباشد .
- از اسامی شعرا و دانشمندان و کاشفان معاصر نباشد .
- لاتين و يا خارجي نمي تواند باشد.
- با فرهنگ اسلامي و عرف مغايرت نداشته باشد يعني مخالف شئونات اسلامی و نظم عمومی و اخلاق حسنه نباشد.
- باعث فریب افکار عمومی نشود يعني در انتخاب نام بايد حساسيت به خرج داد.
- نکته مهم اینکه نام های انتخاب شده حتی با سند رسمی قابل انتقال به غیر نمی باشد.
- يكي از توصيه هاي مهم انتخاب نام اين است كه مشاورين مجرب موسسه ي حامی ارقام به شما دارند اين است كه شما پنج نام سه سيلابي را كه داراي شرايط مذكور باشد انتخاب و به ترتيب اولويت ارائه دهيد تا در صورت هر گونه اخطار تشابه و يا رد بدون هدر رفتن زمان نام منتخب بعدي شما جايگزين شود.
زمان و هزینه ثبت شرکت
زمان و هزینه ثبت شرکت دو سوال بسيار مهم در زمينه ي ثبت شركت است که حتما برای شما هم پیش آمده و با توجه به پروسه ي ثبت شركت در ايران اهمیت و حساسيت دارد. اما با توجه به اينكه شركت ها انواع مختلفي دارند و هر كدام داراي يك روال و سلسله مراتبي هستند كه به طبع از لحاظ زمان و هزينه هر كدام متفاوت از ديگري هستند و سرمايه گذاري و پس از آن جزئيات ديگر در ثبت شركت ها با هم متفاوت است و به خاطر تفاوت های زیاد و تاثیر گذاری که در ثبت شرکت وجود دارد، نه می توان زمان دقیقی برای ثبت شركت تعیین كرد و نه می توان قیمت تقریبی آن را بیان نمود. در حالت کلی ثبت شرکت حدود كمتر از۲۰ روز كاري زمان مي برد اما وكلاي زبده ي ما در خدمت شما هستند جهت تسريع در زمان ثبت شركت.
در ابتدا نیازی به مراجعه حضوری به اداره ثبت شرکت ها نیست و باید از طریق سایت اقدام کرد اما مدارک باید به این آدرس ارسال شوند و درنهایت برای درج آگهی باید به دفتر روزنامه رسمی مراجعه کرد.
در مورد هزينه ها بهترين و آسان ترين راه حل را به شما ارائه مي دهم كه در اين صورت معماي زمان ثبت شركت نيز براي شما با اين روش كاملا حل خواهد شد كه شما با حامی ارقام تماس حاصل كنيد و از مشاوره ي حقوقي حامی ارقام كه حاصل سالهاي متمادي كسب تجربه و اعتماد مديران جسور و موفق است استفاده كنيد، و به جواب كليه ي سوالات خود در باره ي زمان و هزينه ي شركت مورد نظر برسيد.
انواع مدارک لازم برای ثبت شرکت
اگر تصیم گرفتید شرکت خود را به صورت سهامی خاص به ثبت برسانید، مدارک زیر مورد نیاز است:
- تکمیل دو نسخه از اظهارنامه ثبت شرکت سهامی خاص به همراه امضای تمام سهامدارن شرکت
- تکیمیل دو نسخه اساس نامه ثبت شرکت سهامی خاص به همراه امضای تمام سهامداران شرکت
- ارائه دادن دو نسخه از صورت جلسه مجمع عمومی موسسین شرکت
- کپی کارت ملی برابر اصل شده تمام اعضای هیات مدیره، سهامدارن و بازرسین شرکت (در دفتر اسناد رسمی شرکت) و یا وکیل شرکت
- کپی شناسنامه برابر اصل شده تمام اعضای هیات مدیره، سهامدارن و بازرسین شرکت (در دفتر اسناد رسمی شرکت) و یا وکیل شرکت
- اگر اعضای هیئت مدیره و یا سهامداران شرکت افراد حقوقی باشند، باید کپی آخرین روزنامه رسمی مربوط به شخص حقوقی و نامه معرفی نماینده ای که از طرف شخص حقوقی معرفی شده، به همراه کپی برابر اصل شده شناسنامه و کارت ملی نماینده نیز ارائه شود.
- اگر شرکت شامل سهامداران خارجی باشد، برای اشخاص حقیقی کپی نامه ترجمه شده نماینده لازم است. برای افراد حقیقی نماینده ای معرفی شده باشد، ارائه اصل و ترجمه وکالت نامه به همراه اختیارنامه وکیل سهامدار خارجی نیز الزامی است.
- گواهی عدم سوئ پیشینه تمام اعضای هیات مدیره و بازرسین شرکت (گواهی را باید از مراکز پلیس + ۱۰ تهیه کرد. البته در شهرستان ها می توانند از دفاتر آگاهی یا پست مدرک سوپیشینه را تهیه کنند)
- اقرار نامه داخل متن صورت جلسه که در آن کلیه اعضای هیات مدیره و مدیرعامل تایید می کنند شامل ممنوعیت هایی که در اصل ۱۴۱ قانون اساسی و ماده ۱۱۱ و ۱۲۶ قانون تجارت آورده شده، نمی شوند.
- اقرارنامه ای که بازرسین در آن تایید کنند هیچ نسبت فامیلی نسبی و سببی با مدیر و مدیرعامل ندارند همچنین خود یا همسرشان از مدیر و مدیرعامل حقوقی دریافت نمی کنند.
- اصل وکالتنامه یا کپی برابر اصل شده آن
- اصل قیم نامه یا کپی برابر اصل آن
- پرداخت فیش ۴۰ هزار تومنی به عنوان هزینه ثبت
- گواهی نامه بانک که مشخص کند ۳۵ درصد سرمایه اولیه شرکت پرداخت شده است.
- پرداخت مبلغ ۴۰۰۰۰ ریال به شماره حساب سیبا ۲۱۷۱۳۲۹۰۱۱۰۰۹ بانک ملی به نام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور جهت تعیین نام و ارائه رسید آن.
مدارک لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود
اگر تصمیم گرفتید یک شرکت با مسئولیت محدود تاسیس کنید، طبق قانون باید مدارک زیر را تهیه کنید:
- تکمیل دو برگ تقاضانامه شرکت با مسئولیت محدود که به امضا کلیه اعضا رسیده باشد.
- تکمیل دو برگ شرکت نامه شرکت با مسئولیت محدود که به امضا کلیه اعضا رسیده باشد.
- دو نسخه از اساسنامه شرکت با مسئولیت محدودکه به امضا کلیه سهامداران رسیده باشد.
- دو نسخه از صورت جلسه مجمع عمومی موسسین و هیئت مدیره شرکت که سهامداران آن را امضا کرده باشند.
- فتوکپی شناسنامه برابر اصل شده اعضای هیئت مدیره به همراه نمونه صورتجلسه آن ها و کارت ملی برابر اصل شده کلیه سهامداران، در صورتیکه مدیر عامل خارج از اعضا ی هیئت مدیره نباشد.
- معرفی نامه نمایندگان در صورتیکه سهامداران و اعضا هیئت مدیره از بین اشخاص حقوقی باشند.
- در صورتی که فرد حقوقی جز سهامدارن و یا اعضای هیئت مدیره باشد، تصویر روزنامه رسمی آگهی تاسیس شرکت یا آخرین تغییرات آن.
- اخذ مجوز در صورت نیاز که این مورد بستگی به تشخیص کارشناس اداره ثبت شرکتها دارد.
- گواهی عدم سو پیشینه اعضای سمت دار
- پرداخت مبلغ ۴۰۰۰۰ ریال به شماره حساب سیبا ۲۱۷۱۳۲۹۰۱۱۰۰۹ بانک ملی به نام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور جهت تعیین نام و ارائه رسید آن.
مدارک لازم برای ثبت شرکت تعاونی
اگر تصمیم گرفید یک شرکت تعاونی به ثبت برسانید، باید مدارک زیر را تهیه کنید.
- کپی برابر اصل شده شناسنامه، کارت ملی و مدارک تحصیلی موسسین شرکت تعاونی
- گواهی پایان خدمت نظام وظیفه عمومی یا انواع معافیت برای موسسین
- برگ عدم سو پیشینه برای موسسین
- مجوز اداره کل تعاون یا اداره تعاون شهرستان ذیربط
- ۳ نسخه اساسنامه تصویب شده شرکت تعاونی در اولین مجمع عمومی عادی. لازم به ذکر است نمونه این اساسنامه توسط وزارت تعاون تهیه شده است و در اختیار افرادی که می خواهند شرکت به ثبت برسانند قرار می گیرد.
- ۲ نسخه از آگهی دعوتنامه تشکیل اولین مجمع عمومی عادی
- ۲ نسخه از صورتجلسه اولین مجمع عمومی عادی دال بر تصویب اساسنامه و انتخابات اولین هیئت مدیره و بازرسی یا بازرسان
- گواهی بانک که نشان می دهد سرمایه ی تعهدی (۳۵ درصد از کل سرمایه) پرداخت شده است.
- ۲ نسخه از لیست اسامی و اعضاء حاضرین در اولین مجمع عمومی عادی برگزار شده است.
- ۲ نسخه از لیست اسامی و مشخصات و نشانی کلیه اعضاء و سهامداران تعاونی
- ۲ نسخه از صورتجلسه اولین هیئت مدیره که نشان دهنده ی انتخاب رئیس، نایب رئیس، منشی هیئت مدیره، تعیین مدیر عامل و تعیین صاحبان امضای مجاز باشد.
- لیست و مشخصات اعضای هیئت مدیره، بازرسان، مدیرعامل و اعضای جانشین (علی البدل)، به همراه تصویر شناسنامه و آخرین مدرک تحصیلی آنها
- دو نسخه از شراکت نامه تعاونی
مدارک لازم برای ثبت شرکت سهامی عام
- دو نسخه اظهارنامه ثبت شرکت سهامی عام
- دو نسخه اساسنامه ثبت شرکت سهامی عام
- دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
- دو نسخه صورتجلسه هیات مدیره لازم به ذکر است حداقل اعضا باید ۵ نفر باشند.
- آگهی دعوت مجمع موسسین در روزنامه تعیین شده
- فتوکپی شناسنامه و کارت ملی برابر اصل شده مدیران. البته اگر افراد حقوقی بخواهند عضو شوند برگه نمایندگی و مدارک نماینده نیز الزامی است.
- گواهی بانکی مبنی بر واریز حداقل ٣۵% ازسرمایه شرکت که باید در اول کار واریز شود
- ارائه مجوز یا موافقت اصولی یا مجوز از مراجع ذی صلاح در صورت ثبت انواع شرکت مورد نیاز است.
مدارک لازم برای ثبت شرکت تضامنی
- دو برگ تقاضانامه تثبت شرکت تضامنی
- دو برگ شرکتنامه برای ثبت شرکت تضامنی
- دو نسخه اساسنامه شرکت تضمانی
- فتوکپی شناسنامه و کارت ملی برابر اصل شده شرکا
- مجوز های لازم از مراجع ذیصلاح (در صورتی که شرکت شما برای ثبت به آن نیاز داشته باشد)
- تاییدیه بانک مرکزی