شرکتِ دانش‌بنیان

یکی از انواع شرکت‌هایی که در حال حاضر متقاضی آن بسیار زیاد می‌باشد، ثبتِ شرکتِ دانش‌بنیان است؛ شرکت دانش‌بنیاد چیست؟ 

شرکت دانش‌بنیان، همان طور که از اسم آن مشخص است، شرکت‌هایی هستند که بر پایۀ علم، تحقیقات و نوآوری و ایجاد کار‌آفرینی تشکیل می‌شود. به‌طور خلاصه، شرکت دانش‌بنیان در واقع، شرکتی است که فعالیت خود را در اجرایی‌کردن و تولید یک یا چند اختراع متمرکز می‌کند. در‌کل، شرکت‌های دانش‌بنیان به‌منظور افزایش علم و ثروت و به‌کارگیری و تجاری‌سازی اختراعات تشکیل می‌شوند. به‌همین دلیل یکی از الزامات برای ثبت شرکت دانش‌بنیان، داشتنِ اختراع است تا در راستای تجاری‌سازی آن اختراع فعالیت کنند.

 

انواع شرکت‌های دانش بنیان

  1. شرکت‌های تولید‌کنندۀ کالا و خدمات؛
  2. شرکت‌های نو‌پا؛
  3. شرکت‌های صنعتی.

حمایت‌ها و تسهیلات پس از ثبت شرکت دانش‌بنیان

  1. معافیت‌های پرداخت مالیات، عوارض، حقوق گمرکی، سود بازرگانی، عوارض صادراتی به‌مدت ۱۵ سال، وام های کم‌بهره و…؛
  2. تسهیلات نظام‌وظیفۀ تخصصی برای افراد فعال در شرکت‌های دانش بنیان؛
  3. خوشبختانه طیِ چند سال گذشته، شرایط انجام خدمتِ وظیفۀ تخصصی برای افراد تحت پوشش بنیادِ ملیِ نخبگان (مانند برگزیدگان المپیادها، برگزیدگان کنکور و…) فراهم شده و این افراد، پس از گذراندنِ دورۀ آموزش سربازی، الزامی به حضورِ تمام‌وقت در پادگان‌ها نداشته و با اجرایِ موفق یک پروژۀ تحقیقاتیِ مورد‌نیازِ دستگاه‌های دفاعی و دولتی و کار در شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند کارت پایان‌خدمت خود را دریافت کنند؛
  4. تسهیلات بانکی با بهرۀ کم؛
  5. واگذاری اراضی شهرک‌های صنعتی؛
  6. استقرار در کاربری مسکونی شهر تهران؛
  7. تخفیف دوره‌های آموزشی برای شرکت‌های دانش‌بنیان؛
  8. حمایت از کالاهای ساخت داخل؛
  9. و …

آیا هر شخصی می‌تواند شرکت دانش‌بنیان ثبت نماید؟

مرحلۀ اول جهت ثبت شرکت دانش‌بنیان، ثبت شرکت یا موسسۀ حقوقیِ خصوصی یا تعاونی است. بنابراین، لازم است شرکتْ ابتدا به‌صورت عادی در ادارۀ ثبت شرکت‌های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به‌ثبت برسد. در هنگام ثبت، هیچ تفاوتی بین شرکت‌ها وجود ندارد. ثبتِ شرکت همانند دیگر شرکت‌ها و مؤسسات خواهد بود.

در مرحله بعدی، شرکت‌های متقاضی باید جهت دانش‌بنیادی نمودنِ شرکت و استفاده از مزایایِ موردنظرِ قانونِ حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، از طریق این سامانه به نشانی http://www.daneshbonyan.ir  ثبت‌نام کرده و مورد ارزیابی قرار گیرند.

شرکت‌ها و مؤسساتی که شاخص‌های موجود در آیین‌نامۀ تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان را داشته باشند و بعد از طیِ مراحلِ ارزیابی از طریقِ کارگروهِ ارزیابی و تشخیصِ شرکت‌ها و مؤسساتِ دانش‌بنیان و نظارت بر اجرا تایید گردند، به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می‌شوند تا طرح خود را به آن صندوق ارائه نموده و از تسهیلات مربوطه، با توجه به اساسنامۀ صندوق، استفاده نمایند.

متقاضیان برای تکمیل فرم درخواست، می‌بایست از طریقِ فرمِ ارائه‌شده در سایتِ مخصوصِ شرکت‌های دانش‌بنیان، اقدام نمایند. رسیدگی به طرح‌ها، پس از ارجاع به ستاد، هر 2 ماه یک‌بار صورت می‌پذیرد تا کلیۀ اطلاعات مربوط به سهام‌داران و اعضای هیئت‌مدیره و رزومۀ شرکت و اطلاعات افراد درون‌سازمان مورد بررسی قرار گیرد و مشخص گردد که آیا شرکتْ شامل شرکت دانش‌بنیان می‌شود یا خیر.

شرکت‌های متقاضی پس از تولید کالاها و خدمات دانش‌بنیان یا ارائۀ برنامۀ تولید (برای شرکت‌های نوپا) بر مبنایِ آیین‌نامۀ مصوب کارگروه، ارزیابی شده و برای یک‌مدتِ محدود می‌توانند از تسهیلات و مزایای قانون استفاده کنند و برای تمدید زمان استفاده از مزایای قانون، باید دوباره ارزیابی شوند.

اما قبل از آن، برای تشخیصِ صلاحیت استفاده از تسهیلات می‌بایست کلیۀ اطلاعات لازم، جهت ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت و مؤسسۀ دانش‌بنیان، توسط معاونت فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت در این سامانه ثبت شود.

پس در جمع‌بندی نهایی، ثبت شرکت دانش‌بنیان نیاز به علم و تخصص بالایی دارد. مجموعۀ حامی ارقام با به‌کار‌گیری متخصصان این امر، شرایطی برای شما فعالان اقتصادی ایجاد نموده تا با سهولت کامل به ثبت شرکت دانش‌بنیان خود بپردازید و حقی از شما ضایع نشود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *