مالیات بر ارزش افزوده چیست؟
مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات غیر مستقیمی که مصرفکننده (خریدار) آن را بههمراه بهایِ خریدِ کالا یا خدمات میپردازد و دریافتکننده (فروشنده) موظف است مقدار مالیات دریافتی را به خزانۀ دولت واریز کند. از آنجا که خود فروشنده نیز ضمن خرید اولیهْ چنین مالیاتی را پرداخته -درحالی که مصرفکننده بهحساب نمیآید- حق دارد کل مالیاتهای ارزش افزودۀ پرداختیِ خود را از کل مالیاتِ بر ارزش افزودههای دریافتی، کسر کرده و مابهالتفاوت را به دولت بپردازد. پس در نهایت، اگر تکالیف ارزش افزوده بهدرستی انجام شود، مصرفکنندۀ نهایی آن را میپردازد.
نحوۀ پرداخت و تکالیف ارزش افزوده چگونه است؟
تمامی اشخاصی که مشمول مالیات بر ارزش افزوده میباشند، مکلفند طبق قانون ارزش افزوده، نهایتاً تا 15 روز بعد از هرفصل، اضهارنامۀ مالیات بر ارزش افزودۀ خود را در سامانۀ evat بهصورت خوداظهاری اعلام نماییند. لازم بهذکر است که برای ارسال اظهارنامۀ ارزش افزوده، ابتدا نیاز به ثبتنام در این سامانه دارید.
آیا همۀ کالاها و خدمات مشمول ارزش افزوده هستند؟
برای خیلی از فعالان اقتصادی این سوال پیش میآید که آیا همۀ کالاها و خدماتْ مشمول ارزش افزوده میباشند؟ پاسخ به این سوال، بسیار دشوار است! چون قوانین ارزش افزوده نکات کلیدی بسیاری داشته و نیاز به تخصص دارد اما میتوان گفت بر اساس مادۀ 12 ارزش افزوده، همۀ کالاها و خدمات مشمول ارزش افزوده نمیباشند؛ مثل روغن نباتی، چایی و… . در نتیجه، میتوان گفت تمامی کالاها و خدماتی که در این ماده توسط قانونگذار ذکر شده، معاف از ارزش افزوده است.
آیا انجام تکالیف ارزش افزوده نیاز به علم و دانش دارد؟
قوانین ارزش افزوده، نکات و بخشنامههای بسیاری دارد و همین طور دارای جرایم بسیار سنگینی است. بههمین دلیل، حتی یک اشتباه میتواند خسارت مالی فراوانی برای شما بهعمل بیاورد. اما اگر تکالیف آن بهدرستی -زیرِ نظرِ متخصصِ این امر- انجام شود، هیچگونه بار مالی برای شما ندارد؛ زیرا همان گونه که عرض کردم، مالیات ارزش افزوده توسط مصرفکننده پرداخت میشود.
متخصصان و کارشناسان ما در مجموعۀ حامی ارقام، در کنار شما هستند تا بههیچعنوان در کسبوکار خود آسیب نبینید. ما همواره در کنار شما هستیم.
حامی ارقام، حامی کسبوکار شما